Posredovanje uz novi coronavirus

Agencijama za posredovanje nekretninama nije bilo zabranjeno poslovati odlukom Nacionalnog stožera civilnog zaštite, ali radi prirode posla, koji podrazumijeva velik broj direktnih kontakata, odgovorne agencije su skoro u potpunosti prestale raditi. Cijeli tim agencije za nekretnine Zagreb West bio je stalno dostupan telefonom i mail-om, administrativne poslove radili smo od kuće, a terenskog posla nije bilo.

Restrikcije kretanja u fazi su popuštanja, bilježimo blagi porast zahtjeva za našim uslugama, pa ćemo biti aktivniji, primjenjujući sve naputke epidemiološke struke. Većina vlasnika nekretnina iz naše aktualne ponude nastavit će ih prodavati ili iznajmljivati, bilježimo blagi porast novih oglasa u ponudi, a svakim danom polako raste i broj upita za kupnju i najam.

Nitko od naših djelatnika nije bio u kontaktu s nekim zaraženim. Tjednima se odgovorno ponašamo, ne ostvarujući nepotrebne kontakte, tako ćemo i nastaviti u poslovnom i privatnom životu.

Nastavljamo od kuće raditi administrativne poslove, kako bismo što manje boravili u uredu. Ruke peremo i prečesto. Ured smo uvijek redovno čistili i prozračivali, to i nastavljamo činiti, uz pojačano dezinficiranje svih radnih površina i svega što dodirujemo, jer se znanstvena mišljenja o zadržavanju virusa na površinama razlikuju. Automobile redovno čistimo, i svaki dan dezinficiramo. Uz sebe imamo dezinficijens, kako bismo ga prije kontakta s klijentima, ili ulaska u nekretninu, mogli primijeniti, i isto ponuditi klijentima. Nosimo maske i rukavice, kako bismo zaštitili sve s kojima smo u kontaktu, i imamo ih na raspolaganju onima koji ih nemaju.

Prije gledanja provjeravamo s vlasnikom je li mu primjereno pokazati nekretninu, poštujući odluku svakog tko i dalje ne želi kontakte radi sebe, ili nekog bližnjeg. Sugeriramo da vlasnik ne bude prisutan prilikom gledanja nekretnine, kako bi se broj ljudi u istom prostoru umanjio. Klijente molimo da na gledanja dolaze sami, a nikako više od dvoje. U nekretnine ulazimo nakon dezinfekcije ruku, s rukavicama i maskama, bez cipela, ili s navlakama, izbjegavajući nepotrebno dodirivanje predmeta i površina. Poštujemo preporučenu razdaljinu na otvorenom i u zatvorenom, a s klijentima nakon gledanja, dodatne konzultacije obavljamo vani ili preko telefona.  

Sve ostale radnje vezane uz posredovanje-pregovaranje, komentiranje dokumentacije itd., probat ćemo obavljati bez direktnog kontakta. Ukoliko ćemo se morati naći, primjenjivat ćemo sve gore opisano, a u istom prostoru nas nikad neće biti više od preporučenog broja, uz poštivanje udaljenosti. 

Kontinuirano ćemo pratiti razvoj situacije u narednih par tjedana, u nadi da broj zaraženih neće početi ponovno rasti. Aktivnosti ćemo prilagođavati epidemiološkoj situaciji. 

Ostanite sigurni i zdravi!

Vaš Zagreb West tim!
 

Moji favoriti

Moguće je dodati najviše 12 nakretnina u Favorite, ako želite dodati i ovu nekretninu obrišite neku od već odabranih.

Moji favoriti

Jeste li sigurni da želite ukloniti sve označene nekretnine iz favorita?