Kvalitetne agencije za nekretnine

Što očekivati? 

Posao agencije za nekretnine je zahtjevan, kompleksan i multidisciplinaran, a temelji se na stručnim znanjima iz raznih područja. Na tržištu postoji previše agencija za nekretnine i neke ne nude kvalitetnu uslugu. Uzmite vremena za upoznavanje agencija i pažljivo odaberite pravog partnera.

Stručnost
Agencija za nekretnine mora imati licencu, što je regulirano Zakonom od posredovanju u prometu nekretnina. Barem jedan njen uposlenik mora biti zaposlen na neodređeno vrijeme i imati položen stručni ispit pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Agencija za nekretnine mora poslovati iz adekvatnih prostora i biti osigurana od odgovornosti. Za kupce i najmoprimce je najvažnije što su agencije dužne provjeriti dokumentaciju nekretnina. Provjerite je li agencija legalna u Registru licenciranih posrednika i agenata, i ne surađujte s onom koja nije, jer posluje nezakonito. Licenca nije garancija stručnosti agencije za nekretnine. Informirajte se o tome tko su vlasnici, direktori i agenti agencije za nekretnine s kojom surađujete, te koje su struke, jer poželjno je da imate pristup stručnjacima s iskustvom u prodaji, pregovaranju i marketingu. Saznajte koliko dugo agencija postoji, tko su joj klijenti i kakve su joj reference. Pregledajte i njene mrežne stranice.
 
Tržišna informiranost
Kvalitetne agencije za nekretnine imaju najbolji uvid u tržište i trendove koji ga oblikuju, tako da će vam dati informirane savjete, bilo da tražite ili nudite nekretninu. Što duže postoje, to ćete se u takve savjete moći više pouzdati. Ako ste prodavatelj, kvalitetna agencija će vam dati vrlo precizno i realno mišljenje o tržišnoj cijeni koja će omogućiti brzu realizaciju. Kupcima će dati savjete oko atraktivnih lokacija i kvalitete nekretnine, što osigurava zaštititu možda najveće investicije ikad.

Marketing
Kvalitetna agencija za nekretnine mora biti marketinški stručnjak. Mrežne stranice agencije za nekretnine su primarni kanal kroz koji prezentira ponudu, i one s atraktivnim, jednostavnim, prilagođenim pregledavanju na prijenosnim uređajima i dobrom pozicijom na Google-u su vidljive većem broju klijenata. Kvalitetne agencije za nekretnine koriste Facebook i Instagram. Važno je i kako agencija za nekretnine prezentira svaki stan, kuću ili poslovni prostor, jer dobro sastavljen oglas s preciznim informacijama, te kvalitetnim, ali realnim, fotografijama nekretnine, uočljiviji je. Ne radite s agencijama za nekretnine koje oglašavaju samo na tražilicama.

Pregovori
Kvalitetne agencije za nekretnine stručnjaci su u vođenju pregovora i trebale bi raditi s ciljem realizacije posla na zadovoljstvo svih strana.

Pravna sigurnost
Agencije za nekretnine primjenjuju mnoge zakone koji su vezani za nekretninske transkacije: Zakon o obveznim odnosima, Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Zakon o prostornom uređenju i građenju, Zakon o zemljišnim knjigama, Zakon o porezu na promet nekretninama. Zbog kompleksnih pravnih komponenti svakog posla, neiskusna agencija za nekretnine može vas krivo savjetovati. Kvalitetne agencije za nekretnine imaju odvjetničke timove ili surađuju s odvjetnicima koji se bave zemljišno-knjižnim pravom, tako da možete biti sigurni da ste dobili pouzdani i specijalizirani pravni savjet.

Ušteda vremena
Vlasnici ne bi trebali trošiti vrijeme na marketing i pokazivanje nekretnine, odgovaranje na mnoga pitanja kupaca ili najmoprimaca, filtiranje neozbiljnih upita i ishođenje dokumentacije. Kupcima i najmoprimcima agencije štede vrijeme kroz prezentaciju adekvatnih nekretnina s urednom dokumentacijom.

Moji favoriti

Moguće je dodati najviše 12 nakretnina u Favorite, ako želite dodati i ovu nekretninu obrišite neku od već odabranih.

Moji favoriti

Jeste li sigurni da želite ukloniti sve označene nekretnine iz favorita?