Usluge za vlasnike nekretnina

Mišljenje o tržišnoj cijeni nekretnine
Bilo da se radi o davanju u najam/zakup ili o prodaji stana, kuće ili poslovnog prostora, mišljenja o tržišnoj cijeni koje daje agencija za nekretnine Zagreb West temelje se na više od 27 godina iskustva, mnogobrojnim realizacijama i uvidu u očevidnike realiziranih cijena. Klijenti se stoga mogu pouzdati u naše procjene. Cijene oglašene na tražilicima nisu one po kojima se kupoprodaje realiziraju, tako da je i vlasnicima i kupcima nekretnina važno imati preko nas uvid u stvarne cijene. Pri davanju mišljenja o tržišnoj cijeni vrlo smo realni, što je važno jer je jedan od glavnih kriterija za odabir i realizaciju kupoprodaje ili najma/zakupa, omjer cijene i kvalitete, stana, kuće i poslovnog prostora.

Kvalitetan marketing i oglašavanje nekretnine
Direktori i suvlasnici agencije za nekretnine Zagreb West visoko su obrazovani i imaju internacionalno radno iskustvo u područjima poduzetništva, marketinga i prodaje. Svi posrednici imaju puno iskustva u području posredovanja i prodaje, te su pažljivo odabrani radi profesionalnog, korektnog, odgovornog i entuzijastičnog pristupa poslu. I direktori i posrednici kontinuirano se obrazuju i prate sve trendove koji oblikuju tržište.

Za vlasnike je važno da njihov stan, kuća ili poslovni prostor budu prezentirani na način da oglas vidi i radi njega nekretninu poželi pogledati što veći broj ljudi. Web stranice agencije za nekretnine Zagreb West jednostavne su za korištenje, vizualno atraktivne i optimizirane da putem Googlea budu lako dostupne klijentima koji potražuju stan, kuću ili poslovni prostor za najam ili kupnju. Na stranicama objavljujemo kvalitetne, ali još važnije, realne slike nekretnina, kako bi one bile prezentirane u pravom svjetlu, a stanove, kuće i poslovne prostore opisujemo detaljno i točno. Osim na Googleu, dobro smo pozicionirani i na najposjećenijim tražilicama za nekretnine. Oglašavamo u najčitanijim novinama i prilozima o nekretninama. Aktivni smo i na novijim kanalima za komunikaciju s klijentima, poput Facebook-a i Instagram-a, preko kojih počinjemo dobivati sve više upita. Puno posla dobivamo preko usmene preporuke zadovoljnih klijenata, pogotovo u segmentu najma, gdje već godinama imamo produktivne odnose s vlasnicima kvalitetnih nekretnina i većinom veleposlanstava i velikih tvrtki. Ovdje možete pročitati što naši klijenti misle o našoj usluzi.
Sve ovo vlasnicima daje sigurnost da nam mogu u potpunosti i s povjerenjem prepustiti oglašavanje i prezentaciju nekretnina.

Izrada energetskog certifikata
Agencija za nekretnine Zagreb West nudi energetsko certificiranje u suradnji s ovlaštenim certifikatorima, koji brzo ali i detaljno, obavljaju inspekcije, izdaju izvještaj i certifikat, po tržišnoj cijeni. Ovime dodatno pridonosimo zaokruživanju paketa usluga koje nudimo vlasnicima nekretnina, kako bi im olakšali proces kupoprodaje ili davanja u najam/zakup stana, kuće ili poslovnog prostora.

Uglavnom svi naši klijenti imaju obvezu pribavljanja energetskog certifikata, jer općenito su ga dužni imati svi koji prodaju ili daju u najam/zakup stan, kuću ili poslovni prostor u zgradi većoj od 50m2. Obveza pribavljanja energetskog certifikata za stanove, kuće i poslovne prostore koji se prodaju, stupila je na snagu danom stupanja u Europsku uniju, a od 01. siječnja 2016., energetski certifikat moraju pribaviti i svi vlasnici stanova, kuća i poslovnih prostora za najam ili zakup. Izuzeti su pružatelji usluga smještaja za turističku djelatnost.

Energetski certifikat je dokument koji vrijedi 10 godina, a njime se utvrđuje energetski razred zgrade, predočavaju njene energetske karakteristike i daju informacije o potrošnji energije, te stanju zgrade u odnosu na energetsku učinkovitost. Energetski certifikat daje i prijedlog mjera za isplativo poboljšanje energetskih karakteristika zgrade, kako bi se smanjila potrošnja energije. Sve dodatne informacije o energetskom certificiranju dostupne su na internet stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Pravna podrška pri kupnji, prodaji i najmu nekretnina
Kupoprodaja nekretnine jedan je od najvećih pravnih poslova s kojima se suočavamo. S obzirom na još uvijek nesređeno stanje zemljišnih knjiga, kao i manjak iskustva većine klijenata s kupoprodajom ili unajmljivanjem/iznajmljivanjem stana, kuće ili poslovnog prostora, pravna zaštita našim klijentima je ključna.
 
Kao legalna agencija, poslujemo prema Zakonu o posredovanju u prometu nekretninama. Registrirani smo pod brojem upisa 129/2009 u Registru posrednika pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Također smo potpisnici Kodeksa etike u poslovanju posrednika u prometu nekretninama. U agenciji za nekretnine Zagreb West, nadalje, poznajemo i primjenjujemo mnoge druge zakone u svakodnevnom poslovanju kao npr. Zakon o obveznim odnosima, Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Zakon o prostornom uređenju i građenju, Zakon o zemljišnim knjigama i Zakon o porezu na promet nekretninama. Naši klijenti mogu biti sigurni u pravnu zaštitu, jer agencija za nekretnine Zagreb West surađuje s odvjetničkim timom koji ima puno iskustva u zemljišnoknjižnom pravu i sa zakonima primjenjivim na transakcije s nekretninama. Svi skupa radimo u cilju realizacije posla na zadovoljstvo svih strana. Provjeravamo dokumentaciju svih stanova, kuća i poslovnih prostora koje preuzimamo u ponudu, a ukoliko postoji neki teret, plomba ili općenito bilo kakav pravni problem s nekretninom, unaprijed upozoravamo naše klijente.

Agencija za nekretnine Zagreb West nudi sljedeće pravne usluge unutar agencijske provizije:
  • Izradu kompletne dokumentacije vezane uz kupoprodaju (Predugovor ukoliko se potpisuje, te glavni Kupoprodajni ugovor) ili najam/zakup stana, kuće ili poslovnog prostora. Agencija za nekretnine Zagreb West predlaže Predugovor ili Ugovor koji štiti obje strane, ali je balansiran i sastavljen na način da se posao realizira. Nudimo dvojezične šprance Ugovora o najmu ili zakupu.
  • Organiziranje i ovjeru potpisa na Ugovoru, a u slučaju kupoprodaje putem kredita  banke, prisustvovanje solemnizaciji ugovora o kreditu
  • Predaju prijedloga za uknjižbu hipoteke u Zemljišnoknjižnom odjelu nadležnog suda
  • Dostavu rješenja i izvatka iz zemljišne knjige
  • Prijavu prijedloga za uknjižbu prava vlasništva u Općinskom građanskom sudu u Zagrebu
  • Primopredaju stana, kuće ili poslovnog prostora sa zapisnikom i fotodokumentacijom, ukoliko je potrebna.